Stiri si noutati

Cele mai importante bãnci din România participã la a IV-a ediþie a târgului de bani

A IV-a ediþie a târgului de bani – FinFair a fost inauguratã miercuri, la Bucureºti, în cadrul unei ceremonii la care au participat figuri importante ale pieþei bancare din România.
În cadrul târgului îºi vor prezenta ofertele 20 de bãnci importante din România, precum Banca Comercialã Românã, BRD, Alpha Bank, Raiffeisen Bank, Finansbank, Bancpost, HVB Bank, dar ºi alte instituþii financiare, trei societaþi de asigurãri, precum ºi Bursa de Valori Bucureºti.
‘Acest târg constituie o oportunitate pentru clienþi de a vedea toate ofertele din sistemul bancar ºi pot sã spun cã suntem pregãtiþi sã intrãm în Uniunea Europeanã din acest punct de vedere, a spus preºedintele Asociaþiei Române a Bãncilor’, Radu Graþian Gheþea, cu ocazia deschiderii FinFair.
Reprezentanþii Bãncii Comerciale Române /BCR/, ai Alpha Bank ºi ai BRD-Societe Generale au spus cã târgul reuneºte toate ofertele din sistemul bancar.
‘Prin acest târg pot fi consultate toate bãncile ºi, în acelaºi timp, este stimulatã competiþia în sistemul bancar’, a explicat directorul general adjunct BRD -Societe Generale, Petre Bunescu.
Preºedintele Bursei de Valori Bucureºti, Stere Farmache, a explicat cã BVB este onoratã sã participe la ediþia din acest an a FinFair, fiind de la început un partener al târgului. De asemenea, a anunþat Farmache, BVB este pregãtitã de integrare deoarece este conectatã la pieþele internaþionale ºi la comportamentul acestora.
Bãncile s-au declarat însã nemulþumite de modul în care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a procedat prin listarea unor bãnci pe lista cu datori la plata contribuþiilor sociale fãrã sã anunþe Asociaþia Românã a Bãncilor sau reprezentanþii bãncilor respective, mai ales în condiþiile în care aceste probleme au vizat unele filiale, iar bãncile constituie unul dintre principalii contribuitori la bugetul de stat.
În prima zi a târgului, guvernatorul Bãncii Naþionale a României (BNR), Mugur Isãrescu, participã la o masã rotundã care are drept principal subiect evoluþia inflaþiei ºi a pieþei financiare din
România.
Sursa:Bizwords.ro

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *