Stiri si noutati

Cerere sporita pentru zborurile private si bagajele de mana de mici dimensiuni dupa dejucarea atentatelor teroriste

“”>La o saptamana dupa ce politia a dejucat un important atentat terorist care viza doborarea unor avioane de linie, Marea Britanie inregistreaza o crestere sporita pentru zborurile private si bagajele de mana care sunt permise in cabinele avioanelor de linie, potrivit unui articol aparut miercuri in cotidianul ‘Financial Times’.
Astfel, Air Charter Service, una dintre companiile de aviatie specializata pentru calatoriile de afaceri a constatat o dublare a activitatilor sale in luna august.
‘Daca dispuneti de mijloacele pentru a evita aglomeratia marilor aeroporturi veti recurge la aceasta oportunitate’, a declarat directorul general de la Air Charter Service, Chris Leach.
Potrivit acestuia, in mod normal oamenii de afaceri inchiriaza avioane private penru zborurile in interese de serviciu, insa in ultima vreme aceste aparate au inceput sa fie folosite si pentru calatoriile de vacanta. Comparativ, pentru un zbor pe ruta Londra-Nisa, o familie de patru persoane plus o dadaca trebuie sa plateasca aproximativ 4.230 lire sterline pentru un zbor la clasa business cu British Airways, si 9.000 de lire sterline pentru un zbor cu Air Charter Service.
La randul sau, un mare magazin din Marea Britanie, John Lewis, a constatat in ultimele zile o cerere sporita pentru bagajele de mana de dimensiuni mici, care sa respecte noile masuri introduse de autoritatile aeroportuare britanice. In acest sens, producatorul Samsonite a declarat pentru ‘Financial Times’ ca majoritatea bagajelor de mana vandute in prezent Europa sunt mult prea voluminoase conform noilor norme, insa daca este necesar firma va comanda aceste articole din Asia, regiune unde calatorii utilizeaza modele de dimensiuni mai mici.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *