Stiri si noutati

CFR isi extinde reteaua de telecomunicatii

Din februarie, vom putea vorbi in strainatate prin infrastructura cailor ferate

Compania Telecomunicatii CFR a primit, ieri, trei oferte pentru efectuarea lucrarilor de constructii-montaj aferente extinderii cu 546,4 km a retelei de fibra optica, a declarat Constantin Duta, director in cadrul Bursei Romane de Marfuri, organizatoarea licitatiei. Ofertantii sunt Alcatel, Ericsson Romania si Intreprinderea de Semnalizari si Automatizari Feroviare. Castigatorul licitatiei va trebui sa finalizeze lucrarile in cinci luni de la semnarea contractului cu Telecomunicatii CFR. "La sfirsitul lunii ianuarie, Telecomunicatii CFR va organiza o licitatie pentru achizitionarea a inca 420 km de fibra optica, care vor asigura finalizarea procesului de extindere a retelei, aceasta urmand sa totalizeze 4.530 km, pana la data de 30 august 2003", a precizat directorul general al Telecomunicatii CFR, Ion Zinca, citat de Mediafax.

120 milioane USD pentru modernizare

Telecomunicatii CFR, infiintata prin reorganizarea Agentiei de Telecomunicatii din cadrul Companiei Nationale CFR SA, dispune in prezent de o retea fibra optica in lungime de 3.530 km.

Procesul de modernizare a telecomunicatiilor feroviare a inceput in 1998 si a vizat realizarea unei retele de cabluri cu fibra optica, a unei retele magistrale de transmisii digitale, precum si a unei retele telefonice digitale cu servicii integrate, inclusiv extensia cu circa 1.000 km a retelei de fibra optica. Valoarea intregului program de modernizare este evaluat de reprezentantii CFR la 120 milioane dolari. Recent, Telecomunicatii CFR a incheiat cu firmele Romania Cable Systems, Astral Telecom si Idilis contracte pentru furnizarea de servicii de transport date prin infrastructura de telecomunicatii a CFR. De asemenea, compania va introduce in gari, incepand din februarie, posturi telefonice care vor functiona cu cartele preplatite pentru efectuarea de convorbiri internationale. Cartelele vor putea fi achizitionate de la casele de bilete, iar pretul convorbirilor va fi cu aproximativ 50% mai mic fata de tarifele RomTelecom. (M.D.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *