Stiri si noutati

CFR ofera reduceri substantiale la trenurile care circula spre litoral pana pe 15 septembrie

Turistii din intreaga tara care se vor deplasa spre litoral pana pe 15 septembrie vor avea la dispozitie 21 de perechi de trenuri suplimentare, denumite "Trenurile Soarelui". "20 de garnituri vor circula zilnic, iar una va fi introdusa in week-end. Studentii si elevii vor avea reducere de 50%, indiferent daca circula cu acceleratul, rapidul sau intercity. Pentru familii, vor fi reduceri la transport intre 15-57%, in functie de numarul membrilor. Grupurile vor avea si ele reduceri intre 15-31%", a declarat, ieri, la Mamaia, Miron Mitrea, ministrul turismului, cu ocazia deschiderii sezonului estival 2004. Un bilet pe relatia Bucuresti-Constanta-Eforie Sud, cu reducere, va costa 207.000 lei. Pentru doi adulti si un copil, tariful dus-intors pe aceeasi ruta este de 1.136.000 lei. Tariful cu reducere pe ruta Arad-Mangalia va fi de 596.000 lei, iar pentru o familie compusa din trei persoane, biletele dus-intors pe aceeasi relatie vor costa 2.500.000 lei. In perioada 15 iunie-15 septembrie, pe ruta Constanta-Mangalia vor circula trei perechi de trenuri "Sageata albastra" la tarif de personal. "Se preconizeaza o crestere a incasarilor si a numarului de turisti pe litoral, in acest an, cu 10% fata de 2003", a spus Mitrea. El a adaugat ca nu promite o reducere de preturi pe timpul lunilor de varf ale sezonului estival deoarece nu poate controla tarifele, in conditiile in care piata este libera si fiecare agent economic isi stabileste preturile.

Taxa de intrare in Mamaia, indexata la inflatie

Nu in ultimul rand, taxa de intrare in statiunea Mamaia este, in acest an, de 25.000 lei. "Din cauza inflatiei, taxa de intrare in statiune a crescut de la 20.000 lei la 25.000 lei. Se pot face abonamente pentru o saptamana, doua saptamani sau o luna", a declarat, ieri, Radu Mazare, primarul Constantei. Incepand cu 1 iulie, turistii aflati la Mamaia vor putea admira panorama statiunii din telegondola, pentru numai 40.000 lei.

Controale sanitar-veterinare stricte

Pentru a reduce riscul aparitiei toxiinfectiilor alimentare in sezonul 2004-2005, Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a demarat o campanie de control privind respectarea normelor sanitar-veterinare in toate unitatile de profil alimentar de pe litoral. "Anul acesta am marit flota de laboratoare mobile, astfel incat in prezent avem 12 masini dotate cu echipamente capabile sa efectueze determinari rapide in urma sesizarilor venite din partea consumatorilor. In acest mod, vom incerca sa reducem atat numarul de toxiinfectii, dar sa contribuim si la imbunatatirea calitatii serviciilor in turism", a spus Liviu Harbuz, presedintele ANSVSA.

Consumatorii pot reclama calitatea alimentelor atat la 0241-674864, cat si la numarul de telefon 0800800300. In urma reclamatiilor, medicii veterinari vor preleva probe, rezultatul analizelor putand fi aflat in functie de caz de la 20 de minute la maximum 72 de ore. Amenda maxima este de 60 milioane de lei, insa, in functie de gravitatea faptelor, unitatile alimentare pot fi inchise. (S. Etves/I. Teodoriu)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *