Stiri si noutati

China a semnat un contract pentru 150 de avioane Airbus A320

China si constructorul aeronautic european Airbus au semnat luni un contract cadru referitor la vanzarea a 150 de aparate din familia A320, la ceremonia oficiala participand si prim-ministrului chinez, Wen Jiabao, alaturi de omologul sau francez, Dominique de Villepin, informeaza AFP.
Pretul de catalog al acestei comenzi este de aproximativ 9,7 miliarde dolari, insa marii constructori de avioane de tipul Airbus si Boeing ofera in mod regulat reduceri semnificative de pret pentru comenzi importante. Familia de avioane Airbus A320 este formata din patru modele de tip monoculoar capabile sa transporte intre 107 si 185 de pasageri.
Cu aceasta ocazie, oficialii chinezi au semnat si un alt contract cu grupul Eurocopter, referitor la dezvoltarea in comun a unui elicopter de 6/7 tone, precum si un contract cu grupul Alcatel privitor la furnizarea unui satelit de telecomunicatii de tip Chinasat 6B. Mai mult, cele doua parti au semnat un protocol financiar, in valoare de 150 milioane euro, pentru constructia unei linii de tren de mare viteza (Shitai).

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *