Stiri si noutati

Chirovici: Daca punem o bibilica intr-un incubator de afaceri, sa nu ne asteptam sa devina vultur!

"Este foarte important ca firmele care vor veni in incubatoarele de afaceri sa nu fie legate de vreo clientela, ca urmare a obtinerii unor avantaje. Cu alte cuvinte, sa nu punem in incubatoare o bibilica si sa ne asteptam sa iasa vultur", a declarat presedintele ANIMMC, Eugen Ovidiu Chirovici, in cadrul conferintei de lansare oficiala a proiectului de dezvoltare a incubatoarelor de afecreri.

In prima etapa a proiectului vor fi infiintate incubatoare de afaceri in judetele Hunedoara, Brasov si Alba. Incubatoarele de afaceri din cele trei judete vor asigura IMM-urilor facilitati comune (spatiul incubatorului, utilitati, servicii de telecomunicatii si de paza), servicii comune (asigurarea serviciilor de administrare, secretariat, informare si documentare) si servicii specializate de consultanta contra cost. "Rolul incubatoarelor este de a demonstra ca pot exista mici afaceri de succes", a afirmat Chirovici.

Peste 133 miliarde lei pentru incubatoare

Bugetul total al programului se ridica la 133,21 miliarde de lei, din care Guvernul Japoniei contribuie cu 39 miliarde de lei. Potrivit strategiei guvernamentale pentru sustinerea IMM-urilor, programul se deruleaza intre anii 2004 si 2008.

Prin intermediul incubatoarelor de afaceri vor fi acordate alocatii financiare nerambursabile pentru a asigura functionalitatea IMM si dezvoltarea economica si sociala a zonelor propuse. Progamul vizeaza si cresterea numarului de activitati economice, consolidarea climatului investitional si reducerea somajului.

Managementului programului este asigurat de ANIMMC, PNUD, Guvernul Japoniei si parteneri locali, respectiv autoritatile publice locale, agentiile de dezvoltare regionala si companii comerciale private. (Consuela Stegarescu)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *