Stiri si noutati

Chirovici: IMM-urile isi pot recupera profitul reinvestit

Consuela Stegarescu

Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (ANIMMC) desfasoara un program care le permite IMM-urilor sa recupereze taxele aferente profitului reinvestit, a anuntat, ieri, presedintele institutiei, Eugen Ovidiu Chirovici. ?Cine a platit impozit aferent activitatii de anul trecut si are un plan valabil de dezvoltare, poate primi inapoi taxele platite, in limita a 100.000 de euro?, a explicat Chirovici. Bugetul alocat in 2005 pentru acest program se ridica la 245 miliarde lei. Suma maxima pe care o firma o poate primi ca returnare a profitului reinvestit este de doua miliarde de lei.

In acelasi timp, Agentia mai are un program pentru finantarea investitiilor de pana la 50.000 euro, in mai multe domenii de activitate considerate prioritare. Criteriul de selectie pentru accesarea fondurilor din acest program este utilizarea banilor pentru adaptarea activitatilor la criteriile europene, potrivit oficialului ANIMMC.

Nu in ultimul rand, Agentia organizeaza impreuna cu agentiile de dezvoltare regionala o serie de seminarii pe plan local pentru a informa in privinta integrarii in UE. Numarul programelor de acest gen se ridica la peste 20.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *