Stiri si noutati

Cinci noi medalii de aur si sapte de argint pentru vinurile de Cotnari

La Concursul International de Vinuri Bucuresti, cunoscutele vinuri de Cotnari au castigat 12 medalii, cinci de aur si sapte de argint, soiurile Tamaioasa romaneasca, Grasa, Chateau si Feteasca alba fiind declarate cele mai bune, se arata intr-un comunicat de presa transmis catre www.SMARTfinancial.ro . "Din nou, vinurile obtinute din strugurii culesi din podgoria supranumita "Regina vinurilor romanesti", fosta podgorie a lui Stefan cel Mare de la Cotnari, judetul Iasi, au reusit sa se impuna net", subliniaza oficialii Cotnari.

"Noi am concurat cu vinuri din Romania, Moldova, Chile, Australia, Germania, Spania si Italia si am primit 12 medalii, cinci de aur si sapte de argint. Am fost cei mai buni, iar – spre comparatie – vinurile de Murfatlar au obtinut doua medalii de aur si opt de argint, iar cele de Jidvei, numai o medalie de aur si patru de argint", a punctat Laurentiu Anghel, directorul de marketing de la SC Cotnari SA. Competitia a fost organizata de Organizatia Internationala a Vinului, participand 36 de personalitati din domeniul vinului, presedintele juriului fiind degustatorul Valeriu V. Cotea.

In juriu s-au mai aflat directorul adjunct al Organizatiei Internationale a Vinului Yann Juban si profesorul universitar Ioan Namolosanu, la concurs participand 367 de probe de vinuri din zece tari. Desi SC Cotnari este cunoscuta la nivel mondial pentru Grasa sa, a fost inregistrat un succes dupa ce una dintre medaliile de aur a fost obtinuta cu Chateau 2004, care este un vin sec, a mai spus Laurentiu Anghel. In top s-au mentinut Tamaioasa Romaneasca din 2003 si Tamaioasa Romaneasca din 2004, Tamaioasa Romaneasca din 2002 si Grasa de Cotnari din 2005, firma Cotnari SA mai primind un premiu si pentru cel mai frumos stand si cea mai frumoasa prezentare.
Sursa: SMART financial

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *