Stiri si noutati

CIP-ul este produsul bancar al viitorului

Cardul CIP este produsul bancar al viitorului, acesta oferind mai multa securitate, costuri reduse pentru viteza de lucru, functionalitate si longevitate, a aratat Catalin Cretu, Regional Manager VISA International CEMEA, cu prilejul unei conferinte cu tema "Retail Banking".

Intre modelele de plata electronica in Europa, acesta reprezinta un model de succes, fiind o prioritate pentru VISA. Strategia VISA presupune o crestere a retelei de acceptare a cardurilor CIP, sutinerea bancilor in procesul de constientizare a comerciantilor asupra avantajelor, dezvoltarea si adaptarea produsului, educarea cu privire la beneficiile fata de cardurile obisnuite.

In Romania, singura banca unde sunt acceptate cardurile CIP este BCR, care a lansat produsul in luna aprilie. Catalin Cretu a mai adaugat ca denominarea este un bun prilej pentru popularizarea cardului CIP, simplificand calculele intre ROL si RON. Acesta a mai precizat ca in tara noastra, lipsa bancarizarii zonelor rurale ar putea reprezenta o ocazie foarte buna pentru cresterea retelei de acceptare a CIP. In comparatie cu tara noastra, Bulgaria este mai avansata din punct de vedere al utilizarii cardurilor CIP.

Cardurile CIP au atat o coordonata defensiva, impotriva fraudei, cat si una ofensiva, pentru ca utilizatorul imbina relatiile bancare cu cele non-bancare, cu acelasi card fiind facute atat operatiunile bancare, dar si intrarile la muzee, biblioteci, virarea burselor etc.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *