Stiri si noutati

Citigroup isi extinde serviciile de Commercial Banking in Rom?nia

Citigroup a anuntat decizia sa de extindere in Romania a diviziei Commercial Banking prin care va oferi o noua gama de produse personalizate pentru companiile cu o cifra de afaceri intre doua si 50 de milioane dolari.

Prin aceasta divizie, Citibank Romania va oferi servicii si produse financiare special create pentru companiile romanesti cu o cifra anuala de afaceri cuprinsa intre doua si 50 de milioane dolari, din domeniile industriei, comertului si serviciilor de afaceri.

Solutiile financiare oferite includ produse si servicii legate de Gestiunea Lichiditatilor, Finantari Comerciale, Gestionarea Riscurilor Valutare si Monetare, toate acestea fiind arii cu o deosebita importanta pentru companiile in crestere care doresc sa se dezvolte pe plan local si international, considera oficialii Citigroup.

"Suntem prima institutie financiara din Romania care si-a propus sa se adreseze si sa deserveasca intr-o maniera personalizata acest segment economic. Companiile cu cifre anuale de afaceri intre doua si 50 milioane dolari au nevoi specifice si, in urma unei analize atente a pietei, am ajuns la concluzia ca nimeni nu le ofera servicii personalizate. Demersul nostru este proactiv: identificam oportunitati si dezvoltam produse si servicii pentru potentialii clienti din segmentul respectiv, fara sa asteptam ca ei sa vina la noi," a declarat Dan Sandu, director general adjunct al Citibank Romania S.A.

Citigroup a initiat, recent, o campanie prin care a invitat numeroase companii romanesti sa beneficieze de gama sa de produse si servicii financiare personalizate. In cadrul acestei initiative, Citibank Romania a organizat intalniri locale cu reprezentanti a peste 250 de companii din Timisoara (21 iunie), Constanta (23 iunie), Brasov (27 iunie), Sibiu (29 iunie) si Cluj (30 iunie), actiunea incheindu-se marti, 12 iulie, in Bucuresti.

Tot in cadrul acestei campanii, Citibank Romania a deschis o noua sucursala corporate la Sibiu, unul dintre orasele cu cea mai semnificativa crestere economica din Romania, cu precadere in domeniul serviciilor financiare. Pe langa judetul Sibiu, sucursala va deservi si judetele Alba si Valcea. Comunitatiile de afaceri din aceste judete vor beneficia de o gama completa de produse si servicii oferite de Citibank Romania, inclusiv de sistemul de tranzactii bancare prin Internet, ce da posibilitatea companiilor sa realizeze in timp real tranzactii si operatiuni financiare din orice colt din lume.

"Citibank Romania a devenit unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata bancara romaneasca, concentrandu-si atentia si expertiza asupra companiilor dinamice conduse de oameni cu un puternic spirit antreprenorial", a adaugat Witold Zielinski, presedinte Citibank Romania S.A.

Citigroup (NYSE: C), cea mai importanta companie internationala de servicii financiare care detine 200 de milioane de conturi de client in peste 100 de tari din lume, furnizeaza clientilor, companiilor, guvernelor si institutiilor o gama larga de produse si servicii financiare, inclusiv credite si servicii bancare pentru clienti persoane fizice, activitati bancare si de investitii pentru companii, asigurari, garantii bancare si managementul investitiilor.

 Printre numele de marca reunite sub umbrela Citigroup se numara Citibank, CitiFinancial, Primerica, Smith Barney, Banamex, si Travelers Life and Annuity.

Citigroup este reprezentat in Romania de Citibank Romania S.A. din anul 1996 si furnizeaza produse si servicii financiare de inalta calitate companiilor nationale si internationale, intreprinderilor mici si mijlocii, sectorului public si organizatiilor non-profit. Citibank Romania S.A. are sucursale in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Timisoara, Cluj, Brasov si Sibiu.

Citifinancial a fost lansata in Romania in anul 2003, ca parte a Citibank Romania S.A, si numara pana in prezent 11 agentii dintre care 6 in Bucuresti si 5 in tara, respectiv la Brasov, Cluj, Galati, Ploiesti si Constanta.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *