Stiri si noutati

Clientii BCR isi pot plati ratele la credite prin bancomate

Clientii BCR care au contractat credite de la aceasta banca isi vor putea achita ratele lunare prin bancomate. Banca detine peste 700 de ATM-uri, respectiv o cota de 30% din piata de profil, fiind singura banca din Romania care are bancomate montate in toate municipiile. In ultimul an, banca a instalat 180 de noi aparate. Totodata, BCR detine peste 2.700 de POS-uri (Point Of Sales – terminale electronice de plata) instalate exclusiv la comercianti. Oferta BCR cuprinde 12 tipuri de carduri, fiind emise pana in prezent 1,3 milioane carduri active.

Facturi platite pentru 100 de furnizori

Banca Comerciala Romana (BCR) a incheiat peste 100 de conventii de plata a facturilor de la bancomate cu cardurile emise pentru o serie de furnizori de servicii si utilitati. Printre societatile cu care BCR a semnat conventii de plata a facturilor direct de la ATM-urile sale, la nivel national sau central, se numara Mobifon SA, Telemobil, Apa Nova Bucuresti, ArtTelecom, Orange, Omniasig, RomTelecom, iar la nivel local, Electrica, Distrigaz Nord si Distrigaz Sud. In acelasi timp, BCR a semnat cu posesorii de carduri emise de banca circa 17.000 de conventii de plata a facturilor de la ATM (Automatic Teller Machine). Clientii bancii au optat pentru un numar de 35.000 de facilitati de plata. Pe baza conventiei, posesorul de card poate plati si facturile emise pe numele altor persoane, chiar daca locuiesc in localitati diferite. Serviciul este disponibil 24 de ore pe zi, iar plata se poate efectua de la orice ATM din reteaua BCR.

BCR introduce semnatura electronica

BCR este prima banca autohtona care va introduce semnatura electronica, fapt ce va permite cresterea vitezei de procesare a documentelor si simplificarea procedurilor operationale din cadrul bancii. Printre avantajele pe care le confera semnatura electronica se numara comunicarea rapida cu clientii, asigurarea confidentialitatii datelor, siguranta si usurinta in utilizare si o mai buna comunicare intre sucursale, filiale si centrala prin transmiterea documentelor semnate in format electronic. "Semnatura electronica va avea ca efect reducerea costurilor asociate tiparirii documentelor si procesarii acestora, fapt ce se va reflecta in evolutia indicatorilor financiari ai bancii", informeaza BCR.

Compania Trans Sped va fi furnizorul de servicii de certificare si va introduce semnatura electronica la nivelul BCR, fiind totodata partener al E-Sign Romania. Potrivit Legii de modificare si completare a legii bancare, publicata in decembrie 2003, semnatura electronica extinsa este asimilata semnaturii private. Semnatura este creata prin mijloace controlate exclusiv de semnatar si asigura identificarea in mod unic a acestuia, fiind generata si stocata pe un dispozitiv hardware securizat, dupa cum stipuleaza Legea privind semnatura electronica. E-Sign este singura companie autorizata din Romania sa emita certificate in domeniul semnaturii electronice, necesara pentru contractele si documentele transmise prin Internet.

Semnatura electronica permite efectuarea de schimburi de documente electronice atat in context public, cat si privat, fiind utila in domeniul comercial si pentru serviciile publice furnizate online. De asemenea, semnatura electronica asigura identificarea semnatarului, autenticitatea si integritatea datelor, garanteaza securitatea transmisiilor de date si are valoare probanta in justitie.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *