Stiri si noutati

Codul de Practici, semnat de hotelieri si tour-operatori

Arpad Dobre

Reprezentantii Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR) si ai Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) au semnat ieri noul Cod de Practici privind reglementarea relatiilor contractuale dintre hotelurile si agentiile de turism din tara noastra. Codul are drept scop reglementarea si disciplinarea relatiilor contractuale, respectiv a contractelor hoteliere incheiate intre partile semnatare. Totodata, se are in vedere stabilirea de relatii reciproc avantajoase si evitarea neintelegerilor sau diferendelor dintre parti.

De asemenea, Codul compatibilizeaza legislatia contractuala din turism cu politicile UE privind protectia consumatorilor, fiind in deplina concordanta cu prevederile Directivei 90/314/EEC referitoare la pachetele de servicii turistice. Prezent la semnarea documentului, ministrul turismului, Dan Matei Agathon, a precizat: "Prin aplicarea prevederilor acestui Cod, avem in vedere diminuarea, chiar eliminarea, daca este posibil, a unor practici neloiale care au aparut intre hotelieri si agentiile de turism, un fel de "razboi", in care daca apareau disfunctionalitati in turism, fiecare arunca vina pe celalalt.

Sa fim bine intelesi: nu e vorba de o pace sau de un armistitiu intre cele doua parti, ci se doreste aplicarea in Romania a unor practici existente in Uniunea Europeana".

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *