Stiri si noutati

Cogito 3 – o noua solutie informatica pe piata romaneasca pentru management

“”>Sistec-SBsol, divizia de solutii IT a Grupului RTC, si Microsoft Romania au lansat pe piata romaneasca solutia informatica Cogito 3 pentru managementul companiilor cu activitate de retail, distributie si logistica.
‘Ne asteptam ca solutia Cogito 3 sa fie bine primita de companiile din Romania, mai ales ca solutia vine pe fondul unei cresteri puternice a atentiei pe care organizatiile o acorda informatizarii activitatii in perspectiva aderarii la UE’, a declarat, vineri, directorul general al Sistec-SBsol, Augustin Dragan.
Cogito 3 este un ERP (Enterprise Resource Planning) de ultima generatie care se adreseaza companiilor de dimensiunii medii si mari si care permite dezvoltarea pe termen mediu si lung.
Solutia a fost dezvoltata pe platforma Microsoft SQL Server 2005 si permite o raportare complexa si customizabila, precum si integrabilitatea cu alte aplicatii.
Cogito 3 este cea de-a treia generatie din setul de aplicatii de gestiune a resurselor organizatiei, prima versiune Cogito 1.0 fiind lansata in 1993, iar Cogito 2.0 in anii 2000.
Potrivit directorului general al Sistec-SBsol, aplicatiile Cogito au fost deja implementate la peste 40 de companii din Romania din diverse domenii de activitate, fiind folosit la peste 2.500 de utilizatori. Printre clientii Cogito se numara ProCa, Diverta, Office Express, TCE, Mobishop, etc.
Sistec-SBsol reuneste o echipa de 150 de specialisti IT – 15 pentru noua aplicatie – oferind un pachet diversificat de solutii si servicii IT pentru afaceri, precum consultanta de business, solutii software si de infrastructura.
In 2005, Sistec-SBsol a obtinut o cifra de afaceri de 12 milioane de euro, estimarile pentru 2006 fiind de peste 16 milioane euro. Grupul RTC a obtinut anul trecut un rulaj de 237 milioane euro, din care 25 la suta au provenit din activitatile desfasurate pe piata de IT. Pentru 2006 cifra de afaceri la nivelul intregului Grup pe zona IT se ridica la 100 milioane euro, mai mult de 30 la suta din rulajul estimat la nivelul Grupului, de 300 milioane euro, pentru finele acestui an.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *