Stiri si noutati

Comertul romano- german s-a majorat cu 11 la suta, in primul trimestru al anului

“”>Schimburile comerciale romano-germane au crescut cu 11 la suta, in primul trimestru al anului, cifrandu-se la 2,146 miliarde euro, potrivit statisticilor Ministerului Afacerilor Externe.
In perioada mentionata, exportul romanesc s-a cifrat la 944 milioane euro, principalele produse exportate de fiind materii textile (29,3 la suta din total), masini, aparate si echipamente electrice (22,9 la suta), materiale de transport (14,7 la suta), metale (8,2 la suta), mobila, jucarii si produse diverse (6,4 la suta).
Romania a importat din Germania produse in valoare de 1,2 miliarde euro, acestea fiind in principal masini, aparate, echipamente electrice (30 la suta), materiale de transport (22,7 la suta), produse ale industriei chimice si conexe (8,2 la suta), materiale plastice, cauciuc si articole obtinute din acestea (7,8 la suta) si materii textile (9,5 la suta).
Anul trecut, comertul bilateral a crescut cu peste 13 la suta, soldul comercial fiind deficitar pentru .
Conform datelor Oficiului National al Registrului Comertului, la sfarsitul anului trecut erau inregistrate in 12.898 societati cu capital german, cu un volum total al capitalului investit de 1,2 miliarde euro (locul 3, dupa Olanda si ).

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *