Stiri si noutati

Conceptul ESCO este implementat si in Rom?nia

Un nou concept de eficientizare a energiei, conceptul ESCO, care a avut un mare succes in tarile dezvoltate mari, este implementat acum si in Romania, au anuntat marti, in cadrul reuniunii oamenilor de afaceri romano-canadieni, reprezentantii companiei Energo Eco.
Infiintata in 2004, compania romano-canadiana Energo Eco intocmeste proiecte de eficienta energetica (ESCO), care sa asigure clientului reducerea cheltuielilor cu energia, astfel incat economia realizata sa permita recuperarea rapida a investitiei. In tarile dezvoltate, precum Statele Unite ale Americii sau Canada, conceptul ESCO este prezent de peste 30 ani, iar in tarile europene dezvoltate, de circa 15 ani.
”Proiectul a avut un mare succes in fostele tarile comuniste din Europa, precum Polonia si Slovacia, iar noi suntem increzatori ca va avea acelasi succes si la noi, cu toate ca mai exista bariere in dezvoltarea acestui concept”, a declarat marti, directorul companie Energo Eco, Florin Pop.
In primele sase luni de activitate in Romania, compania a incheiat contracte in valoare totala de circa 100.000 euro, 80 la suta dintre acestea fiind destinate intreprinzatorilor privati, iar 20 la suta – municipalitatii.
”Primele contracte au fost incheiate cu companii care activeaza in domeniul energiei electrice, iar recent am facut un proiect pentru modernizarea unei centrale termice”, a precizat Florin Pop.
Energo Eco este companie mixta romano-canadiana, rezultata din fuziunea dintre Econoler International Quebec si Energo Bit Cluj Napoca. Econoler International Quebec este companie canadiana specializata in servicii energetice (ESCO). Pana in prezent a realizat un numar de 3.000 proiecte, in peste 40 tari.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *