Stiri si noutati

Conflictul TAROM – agentii de turism nu va afecta clientii

Biletele de avion nu se scumpesc

Reducerea de la 9% la 7% a comisionului companiei Tarom, de la 1 decembrie 2003, pentru agentiile de turism IATA din reteaua sa de distributie, nu va duce la majorarea preturilor la biletele de avion, informeaza un comunicat al companiei.

"Decizia de reducere a comisionului-standard nu a avut si nu are ca obiectiv obtinerea de economii, ci urmareste, in principal, obtinerea unui grad de flexibilitate mai ridicat in a remunera performanta agentiilor de turism partenere si adaptarea mai rapida la competitie", se arata in comunicat. Tarom considera ca anuntul reducerii comisionului a fost facut cu 30 de zile in avans, intr-un "termen rezonabil", adaugand ca in contractul-standard IATA de agentie de vanzari se face referire la un astfel de termen de notificare a schimbarilor din contract.

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) a anuntat, marti, ca va actiona in judecata TAROM si va cere o ordonanta presedintiala pentru blocarea actiunii prin care operatorul aerian a redus comisionul cedat agentiilor la vanzarea biletelor de avion. Agentiile sunt nemultumite de faptul ca TAROM a anuntat decizia reducerii comisionului cu 24 de zile inainte de data aplicarii. Managerii din turism spun ca masura va avea ca efect scaderea vanzarilor de bilete de avion si, in consecinta, reduceri de personal si la scaderea cu 22% a veniturilor agentiilor. (M. Dan)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *