Stiri si noutati

Consiliul Concurentei investigheaza ajutorul de stat pentru SC Grantmetal SA

Consiliul Concurentei a declansat o investigatie privind ajutorul de stat acordat SC Grantmetal SA de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), pentru a verifica compatibilitatea acestuia cu legislatia in domeniu, se arata intr-un comunicat remis Rompres.

Consiliul a decis sa deschida investigatia in urma notificarii primite de la AVAS, prin care Autoritatea isi exprima unele dubii legate de criteriile de eligibilitate prin care Grantmetal a primit ajutorul de stat pentru salvare si restructurare. Unele dintre produsele realizate de Grantmetal sunt considerate produse siderurgice, iar ajutorul de stat pentru salvare si restructurare acordat pentru sectorul siderurgic este interzis.

AVAS a scos la vanzare prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile, pachetul majoritar de actiuni detinute de stat la Grantmetal Bucuresti, reprezentand circa 70 la suta din capitalul social. Anuntul pentru vanzarea pachetului de actiuni detinute de AVAS la Grantmetal Bucuresti a fost publicat pe 8 octombrie 2004. Dosarul de prezentare a continut informatii privind datoriile Grantmetal Bucuresti ce urmau sa fie sterse sau esalonate. Facilitatile nu au fost acordate la momentul privatizarii, iar acordarea acestora este conditionata de autorizarea de Consiliul Concurentei.

Sprijinul financiar acordat SC Grantmetal SA de AVAS are o valoare totala estimata de 113.613 milioane lei (11,3 milioane RON).

 "Deoarece societatea are activitati de productie in diverse sectoare, vom face o investigatie completa pentru ca rezolutia Consiliului sa fie corecta si in concordanta cu legislatia europeana. Chiar daca Comisia Europeana a facut unele exceptii in privinta acordarii ajutoarelor de restructurare pentru companii cu activitate in siderurgie, noi suntem obligati sa respectam normele UE, pe care le-am implementat", a declarat pentru Rompres Mihai Berinde, presedintele Consiliului Concurentei.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *