Stiri si noutati

Constructia autostrazii Bucuresti-Brasov incepe anul viitor

Marilena Dan

Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei (MLPTL) si compania austriaca Strabag AG au semnat marti un acord de proiect pentru realizarea proiectului de parteneriat public-privat "Constructia autostrazii Bucuresti-Brasov, tronson nr.1, Bucuresti-Ploiesti, km 0-65". Acordul a fost semnat de ministrul transporturilor, Miron Mitrea, in numele autoritatii publice, Roland Jurecka – membru al board-ului director al firmei Strabag si Wolfgang Zechmeiste, manager al companiei investitoare.

Acordul de proiect stabileste "obligatiile si drepturile partilor, precum si modalitatile de stingere reciproca a obligatiilor pana la finalizarea pregatirii proiectului". Pentru realizarea primului tronson al viitoarei autostrazi, cele doua parti vor negocia si semna un contract de parteneriat public-privat, care va fi semnat spre sfarsitul semestrului I 2003, cand vor incepe si lucrarile de constructie, informeaza MLPTL.

Tronsonul I al viitoarei autostrazi va avea o lungime intre 60-70 km. Lucrarile de constructie vor dura aproximativ patru ani si vor fi finantate integral din surse private proprii si atrase de firma Strabag. "Speram ca pana in luna decembrie a anului viitor sa inceapa efectiv lucrarile la sectorul 1 al autostrazii Bucuresti-Brasov", a declarat ministrul Miron Mitrea.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *