Stiri si noutati

Consultanta asupra fondurilor structurale pentru mediul de afaceri si comunitati

Conform estimarilor facute si experientei celorlalte tari care au intrat in Uniunea Europeana, dupa data de 1 ianuarie 2007 (momentul teoretic al integrarii Romaniei in Uniunea Europeana) circa 2/3 din firmele tip IMM se vor inchide sau vor trebui sa-si reorganizeze activitatea in cadrul noii Piete Unice extinse. "Pentru o completa absorbtie a Fondurilor Structurale, va trebui sa cheltuiti 8 milioane euro/zi, 7 zile pe saptamana. De aceea, accesarea acestor fonduri, in special cel de dezvoltare regionala si cel destinat sectorului IMM in cadrul Programului Operational "Cresterea Competitivitatii Economice", gestionat de Ministerul Economiei si Comertului si ANIMMC, devine o prioritate esentiala pentru a compensa cat mai mult efectele acestui proces de transformare economica", se arata intr-un comunicat remis www.SMARTfinancial.ro .

In acest context, ca sprijin provenit din partea societatii civile, Casa Europei, sub egida Platformei CEFTAC (proiect fondat in octombrie 2004, cu sprijinul Uniunii Europene), a lansat la Camera de Comert Timisoara, in data de 24 martie 2006, ciclul unor sesiuni intensive si integrate de training si consultanta dedicate mediului de afaceri si comunitatilor locale. "Pe aceasta cale, invitam autoritatile locale, camerele de comert teritoriale, precum si alte organizatii reprezentative din tara, care doresc sa organizeze astfel de sesiuni de training si consultanta personalizata pentru grupe de minim 30 de companii/organizatii, sa ne contacteze la adresa de e-mail eurolink@b.astral.ro sau la tel./fax: (021) 230.49.97. Sesiunile pot fi organizate la Bucuresti, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei, sau la locul dorit de organizatiile solicitante", se arata in aceeasi sursa. In cadrul sesiunii, participantii vor beneficia, printre altele, de instruire tehnica pe baza materialelor bibliografice distribuite, formarea consortiilor de parteneri cu autoritatile publice sau/si prezentarea ofertelor proprii, posibilitatea selectarii firmelor de consultanta preconizate ca si parteneri, contractori sau sub-contractori, consiliere specializata asupra intocmirii dosarului tehnic si anexelor proiectului, familiarizarea cu noile practici si tehnici de lucru europene (raportare, audit, evaluare); Celor interesati li se ofera consultanta directa personalizata si gratuita pe proiecte de catre expertii retelei Eurolink. La finalul sesiunii, toti participantii vor primi Certificat de Participare.

Cu sprijinul partenerilor centrali si locali, companiile participante vor putea primi, la cerere, informare si consiliere suplimentara gratuita, din partea unor consultanti specializati pe diverese domenii de expertiza necesara redactarii/derularii proiectelor. Sursa: Smart Financial

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *