Stiri si noutati

Consultantii mehedinteni sprijina crescatorii de animale

Prin aplicarea strategiei Guvernului pentru crearea unei zootehnii durabile si moderne in Romania, Centrul Judetean de Consultanta Agricola Mehedinti (CJCA) este implicat in aceasta actiune prin pregatirea si educarea profesionala a crescatorilor de animale, fapt ce conduce la o crestere a competitivitatii agriculturii si o mai buna adaptare la economia de piata. In acest sens, serviciul de consultanta agricola este unic in felul sau, prin faptul ca organizeaza cursuri gratuite de pregatire profesionala, venind in intampinarea nevoilor fermierilor, si, de asemenea creeaza o legatura intre acestia si institutiile agricole.

Este cazul domnului Dragoescu Ion, care a facut cursuri de pregatire profesionala, pentru meseria de "crescator de animale".

Fiind interesat apoi, i s-a intocmit un plan de afaceri pentru obtinerea in comuna Punghina din judetul Mehedinti a 5 grajduri dezafectate, pentru vaci cu lapte, conform Ordonantei de urgenta 168/2001, incadrandu-se in prevederile acestei norme.

Mai mult, a fost sfatuit in probleme de conducerea fermei, inclusiv in probleme financiare.

In perioada de consolidare a viitoarei ferme, specialistii consultanti vor fi alaturi de respectivul fermier, identificand si diagnosticand toate problemele cu care se va confrunta.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *