Stiri si noutati

Consum in cunostinta de cauza

In UE, orice produs alimentar care are in componenta mai mult de 1% OMG are mentionate obligatoriu pe eticheta procentul si faptul ca alimentul respectiv contine organisme modificate genetic. In Romania persista inca o confuzie. Dintr-un raport intocmit de Centrul Roman pentru Intreprinderi Mici si Mijocii (CRIMM), citat de Iza Kruszewska, reiese lipsa de informatie despre OMG, acestea fiind confundate cu aditivii alimentari. Mai mult, potrivit CRIMM, organizatiile consumatorilor nu s-au opus inca OMG, deoarece nu luau cunostinta de eventualele efecte negative pe care le-ar putea avea.

Pe de alta parte, specialistii si cercetatorii romani acrediteaza ideea ca, desi pana in prezent nu s-au evidentiat efecte negative in urma consumului de OMG, totusi este absolut necesar ca populatia sa fie corect informata, pentru a putea alege intre produsele modificate genetic (extrem de productive si aratoase, dar cu posibile implicatii asupra sanatatii pe termen lung), produsele agricole "obisnuite" (rezultate in urma tratarii cu ingrasaminte chimice, ierbicide si pesticide) sau cele ecologice (foarte sanatoase, dar mult mai scumpe decat primele doua).

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *