Stiri si noutati

Cont unic pentru colectarea amenzilor auto

Stefan Etves

Pentru a se conforma la legislatia rutiera a Uniunii Europene, in Romania se va crea un cont unic pentru colectarea amenzilor la regimul circulatiei rutiere. Astfel, vor fi procesate automat rezultatele informatiilor din activitatea de constatare, identificarea contravenientilor si transmiterea, catre acestia, a formelor legale de sanctionare (proces-verbal, instiintare de plata, invitatie la sediul politiei si instiintarea administratiilor fiscale). Totodata, vor fi urmariti cetatenii straini sanctionati contraventional la regimul circulatiei de catre Politia de Frontiera. In acest sens, vor fi identificate, de comisiile tehnice de circulatie si reprezentantii administratiilor locale de la nivel judetean, fonduri pentru instalarea de aparate stationare de masurare a vitezei in zonele cu risc de accidente pe raza localitatilor situate pe reteaua drumurilor nationale. De asemenea, vor fi montate instalatii de aparate video/foto la intesectiile semaforizate pentru inregistrarea abaterilor constand in traversarea pe culoare rosie a semaforului, implementarea solutiilor de "traffic calming" in apropierea scolilor, la trecerea de pietoni sau la nivel cu calea ferata.

Garda de Mediu, in parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Apelor si Mediului va aplica un program pentru scoaterea din circulatie a autovehiculelor care polueaza mediul inconjurator.

Strategia in domeniul sigurantei rutiere in perioada 2004-2007 pentru autostrazi si drumuri nationale prevede si infiintarea Centrului National de Informare Rutiera similar celui din Franta. Acesta va fi in subordinea Ministerului Transporturilor si va coordona, impreuna cu echipe de la Administratia Nationala a Drumurilor, masurile de mentinere a fluentei si sigurantei rutiere, precum si informatizarea utilizatorilor drumurilor asupra actiunilor adoptate prin posturile de radio "info-trafic".

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *