Stiri si noutati

Contestatarii Proiectului Dracula Park, amenintati cu rigorile legii

Arpad Dobre

Consiliul de Administratie al Fondului pentru Dezvoltare Turistica Sighisoara SA (FDTS) avertizeaza ca va actiona in justitie persoanele care prejudiciaza interesele societatii si implicit ale actionarilor, prin formularea unor informatii false sau mincinoase despre Proiectul Dracula Park.

Dracula nu moare

Ministrul turismul, Dan Matei Agathon, a declarat recent ca locatia Dracula Park este, deocamdata, acolo unde s-a stabilit, apreciind ca s-a creat o "nebunie generala" legata de acest subiect. "Pana ce profesionistii nu isi spun cuvantul, orice idee privind mutarea locatiei este o speculatie", a spus Agathon. El a afirmat ca va fi respectata propunerea consultantului financiar PricewaterhouseCoopers. "Astept ca firma sa termine studiul de fezabilitate, nu ma plimb cu degetul pe harta sa mut locatia. Cea mai buna locatie este cea care va aduce cei mai multi bani. Un lucru este cert: Dracula Park va exista", a spus Agathon.

Confuzii intentionate

Atacurile la adresa proiectului, formulate de unele persoane care nu cunosc legislatia, sau care, in mod intentionat, creeaza confuzii, sunt de natura sa afecteze in primul rind interesele actionarilor societatii Fondul pentru Dezvoltare Turistica Sighisoara S.A. si derularea in continuare a proiectului, afirma actionarii societatii. Pe de alta parte, conducerea FDTS considera ca in privinta sumelor atrase prin subscriptie publica se creeaza o confuzie – intentionat sau din lipsa unor elementare cunostinte in domeniu – intre fondurile publice, respectiv bugetare, si fondurile atrase prin intermediul unei oferte publice pe piata de capital, care sunt fonduri private. Acestea din urma reprezinta subscrieri in baza prospectului de oferta publica. In consecinta, pentru construirea acestui parc de distractii nu au fost investite fonduri publice, spun reprezentantii Fondului.

Subscriptie de peste 100 de miliarde

La expirarea termenului limita al emisiunii lansate de societatea Fondul pentru Dezvoltare Turistica Sighisoara SA, in 3 aprilie, valoarea totala a sumelor incasate din vanzarea actiunilor Dracula Park se cifra la peste 107 miliarde de lei (aproximativ 3,3 milioane dolari), valoarea totala a ofertei publice fiind de 155 de miliarde de lei (circa cinci milioane dolari). Lansat oficial in data de 5 noiembrie 2001, Proiectul Dracula Park reprezinta o investitie de 31,5 milioane de dolari.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *