Stiri si noutati

Contractul de privatizare a BCR a fost semnat

Reprezentantii Guvernului si cei ai Erste Bank A.G. au semnat miercuri seara, la Palatul Victoria, in prezenta primului-ministru Calin Popescu-Tariceanu, contractul de vanzare-cumparare de actiuni pentru Banca Comerciala Romana.
Din partea romana, contractul a fost semnat de presedintele Comisiei de privatizare a BCR, ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu, si de catre presedintele interimar al AVAS, Giliola Atena Ciorteanu.
Din partea Erste Bank, contractul a fost semnat de presedintele bancii, Andreas Treichl, si de vicepresedintele Manfred Wimmer.
Din partea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), contractul a fost semnat de Hildegard Gacek, director BERD pentru Romania.
Din partea IFC (Corporatia Financiara Internationala), contractul a fost semnat de Declan Duff, vicepresedinte pentru Operatiuni.
Erste Bank devine noul actionar majoritar al BCR dupa achizitionarea unui pachet de 61,88 la suta din actiuni, la un pret de 7,65 euro/actiune. Pretul total pentru cele 490.399.321 actiuni vandute este de 3.751.554.805 euro.
"Procesul de privatizare a BCR a fost realizat in mod profesionist si transparent. A fost un proces derulat in mod exemplar si este cea mai importanta privatizare din Romania", a afirmat premierul Calin Popescu-Tariceanu.
Conform contractului de vanzare-cumparare Erste Bank va prelua pachetul de 36,88 la suta minus doua actiuni detinute de stat, la care se adauga pachetul de 25 la suta plus doua actiuni ale BERD si ale IFC.
Vor ramane nemodificate participatiile Societatilor de Investitii Financiare care impreuna detin 30,12 din actiuni precum si pachetul de 8 la suta detinut de angajatii BCR.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *