Stiri si noutati

Contractul de privatizare a CS Resita nu a fost clar

Contractul de privatizare a Combinatului Siderurgic Resita nu a fost incheiat in termeni clari, acesta fiind motivul pentru care s-a ajuns la procesul care a avut loc la Curtea Internationala de Arbitraj de la Washington, intentat de reprezentantii firmei americane Noble Ventures, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, directorul Casei Judetene de Pensii Caras-Severin, Vasile Cretan.
Acesta a participat in calitate de martor din partea statului roman, alaturi de Dumitru Miu, de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca si de alte 8 persoane, la procesul care s-a desfasurat timp de 10 zile la inceputul lunii octombrie. Cretan si Miu au reprezentat cele doua institutii care au inaintat cerere de reorganizare a CSR-ului atunci cand firma americana mai era proprietara Combinatului.
Contractul de privatizare al CSR, in valoare de 85,2 milioane de dolari, a fost incheiat in anul 2000 cu firma americana Noble Ventures. Conform acestuia, privatizarea putea sa fie anulata daca proprietarul nu achita doua rate consecutiv, lucru care s-a si intamplat. Reamintim ca firma americana a intentat proces statului roman, solicitand daune in valoare de 353 de milioane de dolari, insa nu a avut castig de cauza.
In ceea ce priveste obligatiile la fondul asigurarilor sociale, Vasile Cretan a aratat ca, potrivit legii, ele trebuie doar sa fie consemnate in evidentele contabile ale firmei si nu influenteaza vechimea in munca a salariatilor.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *