Stiri si noutati

"Contrafacerile vor fi asociate crimei"

Alina Eftimie

Imprimeria Nationala si Editura Ziua au lansat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, cel de-al treilea volum din colectia "Fenomenul contrafacerilor in Romania". Autoritatea Nationala de Control (ANC) alaturi de Asociatia Romana pentru Combaterea Contrafacerilor(ANCC)si Compania Nationala "Imprimeria Nationala" sunt principalele organizatii care au initiat si sustin demersurile impotriva acestui flagel, estimand ca in Romania sunt falsificate circa 60% din produsele de pe piata.

Acest fapt prejudiciaza grav activitatea economica si reprezinta un impediment serios in obtinerea statutului de economie de piata de catre tara noastra. Ionel Blanculescu, ministrul delegat pentru control, prezent la eveniment, a propus ca fenomenul contrafacerilor sa fie asociat cu crima, ANC urmand sa initieze un proiect de lege in acest sens.

"Am prezentat Ministerului Justitiei proiectul de lege numit "Crima de frauda fiscala", in care va intra si domeniul contrafacerilor, pentru ca orice contrafacere inseamna o frauda fiscala, respectiv furt", a declarat ministrul.

In 2003, ANC a realizat peste 900.000 de controale la agentii economici, aplicand amenzi in valoare de 2.000 miliarde lei si sigiland peste 20 de depozite de marfa. Potrivit ministrului, cele mai multe cazuri de contrafacere au fost inregistrate la carburanti si confectii.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *