Stiri si noutati

Conventia Mondiala a IMM-urilor WASME – 2005

Romania are nevoie de o strategie nationala pentru competitivitate si de o planificare bugetara multianuala, a declarat Theodor Stolojan, consilier prezidential, la lucrarile Conventiei Mondiale a IMM-urilor, manifestare anuala a Asociatiei Mondiale a IMM-urilor WASME, ale carei lucrari se desfasoara pentru prima data in Romania. 

”Trebuie sa ne raportam la intervalul 2007-2013, care este perspectiva financiara a UE si sa avem o evaluare financiara. Pentru anumite domenii, ca agricultura, energetica, cercetarea si demografia va fi nevoie de planificari pe perioade mai intinse de timp”, a precizat Theodor Stolojan.

Acesta a amintit ca Romania trebuie sa lucreze la brand-ul de tara. La ora actuala, tara noastra nu are, in opinia specialistului, nici macar o industrie cu care sa se poata lauda ca este aproape de statutul de lider mondial in tehnologie. Stolojan a subliniat necesitatea ca Executivul si Banca Nationala sa intocmeasca un studiu comparativ despre cum au gestionat state ca Polonia sau Cehia problemele create de integrare. Nu mai putin important, in opinia lui Stolojan, va fi sa tinem pasul cu tehnologia, dupa ce in multe sectoare am pierdut trenul informatizarii. Revolutia digitala schimba radical orice activitate. "Cine ramane in urma acum, ramane pe perioada lunga", avertizeaza Stolojan.

Consilierul prezidential atrage atentia oamenilor de afaceri ca ratarea momentului integrarii se va plati scump de catre toata lumea si ca aceasta crestere demografica a creat o competitivitate acerba, cu cerinte noi, iar cei care nu se adapteaza, pot fi aruncati de pe piata.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *