Stiri si noutati

COR cauta sponsori pentru cel mai mare complex olimpic

Ilinca Teodoriu

Comitetul Olimpic Roman(COR) va demara in maximum trei luni constructia unui muzeu olimpic si a unui complex sportiv performant, situat la Izvorani, a anuntat, ieri, Ion Tiriac, presedintele COR, cu ocazia anivarsarii a 90 de ani de la infiintarea Comitetului. " Casa Olimpica va fi amplasata langa Arcul de Triumf, intr-un spatiu de 2.000 de metri patrati, unde va fi construit si un muzeu al sportului romanesc, ce va contine spatii de expunere, spatii multimedia si sali de conferinte. Acest amplasament se doreste a fi un mijloc de intalnire intre publicul larg si sport", a declarat presedintele COR. Potrivit acestuia, costurile totale se situeaza intre 2,5 si 3 milioane de euro.

Cel de-al doilea amplasament este situat in apropierea Lacului Snagov si va dispune de o sala polivalenta, terenuri de fotbal si rugbi, un bazin de natatie olimpic, un stadion cu o pista moderna de atletism, o sala de gimnastica, un centru de refacere, terenuri de tenis si un hotel. "Snagovul trebuie sa ramana pe acel lac si toti latifundiarii ca Tiriac sau Copos sa-si ia barcile cu motor si sa plece in alta parte. In urma cu doi ani, aceste proiecte pareau de nerealizat, insa, am garantat ca sportul romanesc calificat va avea toate conditiile de pregatire. Sportivii trebuie sa detina un loc al lor unde sa se antreneze la nivel olimpic", a precizat Tiriac. Pentru acest complex, costurile totale se ridica la aproximativ 6 milioane de euro. Cu toate ca in prezent nu exista banii necesari, presedintele COR va incerca sa finalizeze lucrarile pana in primavara anului viitor. " Din fondurile COR, ale Comitetului International Olimpic sau sponsorizari, un lucru este cert: cel tarziu primavara viitoare complexul va fi gata", s-a angajat Ion Tiriac. Pentru a incuraja oamenii cu posibilitati materiale sa faca donatii, fiul lui Tiriac, Ion Ion Tiriac, a donat, in numele familiei sale 100.000 de euro pentru inceperea lucrarilor la Casa Olimpica. Gestul sau a fost urmat si de omul de afaceri George Constantin Paunescu.

Cu ocazia implinirii a 90 de ani de la infiintarea Comitetului Olimpic Roman a fost lansata si o emisiune de marci postale, formata dintr-un bloc de trei timbre, fiecare cu valoarea de 21.000 de lei.

"Aceasta emisiune este un omagiu modest adus tuturor olimpicilor Romaniei. Cu ocazia a 90 de ani am imortalizat acest moment intr-o emisiune filatelica ce va circula in toate tarile lumii", a declarat Dan Nica, ministrul tehnologiei, prezent la ceremonie. Tot cu aceasta ocazie, COR a instituit ca inalta decoratie a sa Colanul cu insigna, o distinctie menita sa recompenseze pe cei care intupeaza spiritul olimipic.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *