Stiri si noutati

CosmOTE relanseaza CosmoROM, investind 450 milioane de euro

Compania elena CosmOTE – parte a Grupului OTE – va investi, in urmatorii trei ani, 450 milioane de euro pentru relansarea operatorului de telefonie mobila CosmoROM si pozitionarea acestuia in topul companiilor de profil din piata, a declarat, ieri, presedintele CosmOTE Group, Evangelos Martigopoulos.

"Obiectivul principal al CosmoRom este de a deveni un jucator-cheie pe piata locala a comunicatiilor. Ne propunem ca noul operator sa faca accesibila telefonia mobila pentru fiecare locuitor al Romaniei, prin tarife competitive si noi servicii si produse", a adaugat Martigopoulos.

Cat priveste strategia prin care CosmOTE doreste sa-si atinga tintele cu privire la CosmoROM, aceasta se bazeaza, in principal, pe extinderea retelei la nivel national, utilizandu-se tehnologie de ultima ora si crearea unor oferte la tarife pe care sa si le poata permite orice client. Un element deloc neglijabil in strategia noii echipe de management vizeaza utilizarea retelei Romtelecom de catre CosmoROM. Totodata, CosmOTE este interesata de achizitia unei licente 3 G pentru telefonia mobila "la momentul potrivit".

CosmoROM, salvata de pe marginea prapastiei

La sfarsitul lunii mai, RomTelecom a incheiat un acord privind transferul unui pachet de 70% din actiunile CosmoRom catre compania CosmOTE, divizia de telefonie mobila a grupului elen OTE, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 120 milioane de euro. Suma a fost achitata la inceputul lunii iulie. In urma tranzactiei, datoriile CosmoRom au fost eliminate in totalitate, cu exceptia sumei de 16 milioane de euro catre OTE International si alte 2 milioane de euro reprezentand obligatii fata de alti creditori."

"CosmOTE a dovedit deja ca intrarea tarzie pe o piata regionala reprezinta un proces constructiv si creativ. Vom folosi experienta grupului si tehnologiile dezvoltate in cadrul operatiunilor noastre din Grecia, Bulgaria, Macedonia si Albania. Investitia noastra financiara va aduce beneficii semnificative de capital financiar si uman pe plan local", a spus Martigopoulos.

El s-a aratat optimist in ceea ce priveste viitorul CosmoRom. "CosmOTE isi pune reputatia in joc. Speram si avem certitudinea ca relansarea va fi un succes", a mai spus Martigopoulos.

Directorul general al CosmoRom, Nikolaos Tsolas, a afirmat ca Romania este o piata cu mare potential, iar perspectiva aderarii la UE, gradul relativ moderat al penetrarii telefoniei mobile (peste 50%), mediul economic si politic reprezinta conditii favorizante pentru succesul operatiunii de relansare a operatorului roman.

Infiintata in 1999, compania CosmoRom si-a inceput activitatea in anul 2000 si avea, la sfarsitul anului 2004, o cota sub 1% din piata de telefonie mobila.

CosmOTE si-a inceput operatiunile comerciale in Grecia in 1998, cu cinci ani in urma competitiei.

In iunie 2001, compania a devenit liderul pietei elene de telefonie mobila. (Marilena Dan)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *