Stiri si noutati

Creante achitate de la buget

Arpad Dobre

Contractele de furnizare de medicamente incheiate in afara procedurilor legale, in valoare de peste 4.000 miliarde lei, vor fi anulate, iar furnizorul isi va putea recupera o parte din suma in justitie, prin despagubiri, a declarat, ieri, premierul Adrian Nastase, in cadrul videoconferintei cu prefectii. El a precizat ca, pentru a evita procesele lungi si costisitoare, se va negocia cu furnizorii importanti pentru ca medicamentele sa fie platite la nivelul pretului mediu. Nastase a precizat ca, la rectificarea bugetara, Executivul va achita arierate in valoare totala de 4.523 miliarde lei si vor fi asigurate, in continuare, fondurile necesare desfasurarii activitatii in Sanatate.

"Holding-urile, o necesitate"

"In ultima vreme, in Romania nu au mai fost infiintate entitati de tip holding, care sa poata participa la actiuni economice externe, iar societatile romanesti se sparg toate. Daca au fost doi sau trei asociati, fiecare isi ia cate o jucarie si pleaca cu ea", a declarat premierul, precizand ca infiintarea de astfel de entitati economice este absolut necesara. Potrivit premierului, in Romania, in loc sa se incurajeze constructiile de tip holding, care sa participe si in exterior la actiuni economice, se incearca mai curand intermedieri, consultanta si alte formule care nu inregistreaza profit. Nastase a afirmat ca este necesar sa se construiasca un mecanism de sustinere, pentru ca firmele romanesti sa poata iesi pe piata externa, sa creeze societati mixte si pe aceasta baza sa-si mareasca cifra de afaceri.

Credite externe pentru caldura

Adrian Nastase a afirmat ca si anul acesta, facturile la incalzire pentru persoanele cu venituri mici vor fi subventionate. Fondurile pentru programul de reabilitare a sistemelor de incalzire insumeaza 850 miliarde lei. Un alt program vizeaza asigurarea stocurilor de combustibil necesare functionarii centralelor termice in iarna 2003-2004. In acest scop, Guvernul va garanta integral credite externe in limita sumei de 120 milioane dolari pentru achizitionarea combustibililor de catre producatorii de energie termica, peste 70% din acesti combustibili urmand a fi achizitionati de pe piata interna.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *