Stiri si noutati

Credit imobiliar cu miros de joc piramidal

Raluca Seinoiu

Federatia Asociatiilor de Proprietari din Romania (FAPR) a lansat saptamana trecuta Programul "Creditul Imobiliar – O casa pentru fiecare", bazat pe un sistem de cofinantare, asemanator sistemului creditelor cooperatiste.

Desi cererea de case este foarte mare, ieri doar cativa cetateni au venit la sediul FAPR, fara a se inscrie insa in program.

Presedintele Federatiei, Radu Opaina, ne-a declarat ca la program are acces orice persoana, chiar daca are deja in proprietate o locuinta, iar gestiunea va fi asigurata de o societate comerciala cu capital social privat, la care FAPR participa ca asociat fondator. Atribuirea de locuinte se va face in mod public de catre o comisie formata din reprezentanti ai Federatiei, notar si societatea imobiliara. Solicitantul se adreseaza Federatiei, este inscris la un seminar gratuit unde i se ofera toate informatiile, opteaza pentru ce fel de locuinta doreste si plateste o taxa cuprinsa intre 0,7-1% pe luna din valoarea stabilita, in functie de tipul de imobil.

Urmeaza incheierea unui contract si plata ratelor, cuantumul fiind stabilit de solicitant. Este nevoie de 180 de solicitanti pentru o etapa, pentru prima locurile fiind deja ocupate, dar din banii acestora se pot cumpara doar cateva case deodata. Desi "miroase" a joc piramidal, fapt dezmintit de Radu Opaina, iar oamenii sunt suspiciosi, in foile de prezentare se spune ca exista o siguranta de 100%, ba se explica foarte exact si traseul banilor.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *