Stiri si noutati

Credite imobiliare la BCR

Banca Comerciala Romana acorda imprumuturi imobiliare cu un avans minim de 25% din valoarea investitiei (lucrari de construire, reabilitare, consolidare, extindere) sau din pretul locuintei, cu termen maxim de rambursare in 15 ani. In cadrul termenului de rambursare, banca poate acorda o perioada de gratie cuprinsa intre 3-12 luni, in functie de complexitatea si durata lucrarilor din devizul general. Dobanda este variabila, in prezent fiind de 23,88%/an la creditele in lei (valabila pana la 31.12.2003). Rata lunara totala (credit + dobanda) nu poate fi mai mare de 1/2 din veniturile nete lunare ale solicitantului si, dupa caz, sotul/sotia acestuia. BCR solicita urmatoarele garantii:

  • ipoteca de rangul I asupra bunului imobiliar (teren si constructie) care face obiectul creditului, asigurat pentru riscuri generale la o societate de asigurari agreata de banca, cu cesionarea in favoarea bancii a drepturilor de incasat;
  • veniturile nete lunare realizate de solicitant si, dupa caz, sotul/sotia acestuia.

Pentru creditele ipotecare in valuta care vor fi aprobate incepand cu 1.09.2003, marja de dobanda practicata de BCR va creste cu 2 puncte procentuale. Pentru contractele de credit ipotecar incheiate si pentru titularii carora li s-au eliberat certificat de solvabilitate in vederea obtinerii de credite pentru achizitionarea de locuinte in Cartierul Henri Coanda, construit prin ANL, se va mentine nivelul dobanzii in vigoare la momentul eliberarii imprumutului.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *