Stiri si noutati

Credite in euro, cu o dobanda de 7%, prin Banca Transilvania

Firmele vor putea beneficia de finantari pentru investitii, pe termen intre trei si sapte ani, cu o valoare de maximum 750.000 de euro.

Rekkers a precizat ca pentru imprumuturile intre trei si cinci ani banca va solicita o dobanda de aproximativ 7-8%/an, in functie de solvabilitatea societatii care contracteaza creditul.

S-a redus profitul

In privinta rezultatelor financiare inregistrate de banca in primul semestru al acestui an, Robert Rekkers a declarat ca profitul brut a fost de 236,35 miliarde de lei, in scadere nominala cu 6,6% fata de rezultatul obtinut in perioada similara din 2002. "Veniturile au crescut cu 14%, insa cheltuielile au avut un spor mai mare pentru ca avem un program de investitii care a fost anuntat in cadrul Adunarii Generale de la inceputul acestui an", a explicat Rekkers. Potrivit datelor furnizate de banca, veniturile au totalizat 1.024 miliarde de lei, in timp ce cheltuielile totale s-au ridicat in aceasta perioada la 788,27 miliarde de lei, in crestere cu 22%. Soldul activelor, la sfarsitul lunii iunie, era de 9.893 miliarde de lei, superior cu 48% celui inregistrat la sfarsitul primului semestru al anului trecut.

Majoritatea in valuta

Cea mai mare crestere a fost consemnata la nivelul creditelor. Imprumuturile acordate de banca s-au cifrat la 5.441 miliarde de lei, cu peste 75% mai mult fata de anul trecut. Robert Rekkers a spus ca aceasta evolutie s-a inregistrat, in linii mari, pe toate segmentele de creditare, cu un spor mai accentuat la nivelul imprumuturilor imobiliare si ipotecare. El considera ca ritmul de dezvoltare a creditarii se va mentine si in a doua parte a anului.

In structura creditelor, 60% reprezinta finantari in valuta si 40% in lei. Potrivit reprezentantilor bancii, creditele in lei au cunoscut o crestere mai pronuntata si au castigat 15% in structura finantarilor.

Banca Transilvania a deschis, in primul semestru, noua unitati operationale, iar pana la sfarsitul acestui an intentioneaza sa inau-gureze aproximativ zece sucursale. De asemenea, banca a obtinut o performanta relevanta pe segmentul provizioanelor care au scazut cu 2,4%. Cu toate acestea, directorul bancii spune ca a fost consemnata o usoara crestere a imprumuturilor scoase in afara bilantului. Banca este cotata la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *