Stiri si noutati

Credite nerambursabile pentru IMM, prin BCR

Banca Comerciala Romana deruleaza, pana in 2005, un Program national multianual de sustinere a investitiilor realizate de catre intreprinderi nou- infiintate si microintreprinderi si a investitiilor de modernizare/ retehnologizare a IMM. Potrivit Acordului de intermediere bancara semnat recent de BCR si Agentia Nationala pentru IMM, pentru 2003, programul are un buget de 80 miliarde lei pentru acordarea de alocatii financiare nerambursabile sectorului IMM din Romania in vederea dezvoltarii activitatii acestora si crearii de noi locuri de munca. Pot beneficia de alocatie IMM-urile din 13 ramuri economice.

Conditii de creditare

Finantarea nerambursabila acopera pana la 40% din valoarea proiectului de investitie (fara TVA), dar nu mai mult de 10.000 euro (in echivalent lei) pentru intreprinderi nou-infiintate si microintreprinderi sau 20.000 euro (in echivalent lei) pentru IMM-urile existente. Schema de finantare prevede ca beneficiarul sa aiba o contributie proprie, in numerar sau in natura, de minimum 15% din costurile (fara TVA) proiectului de investitie.

De asemenea, minimum 45% din valoare trebuie sa fie finantata prin credit comercial de la BCR.

Pot beneficia de finantare nerambursabila firmele cu capital integral privat care inregistreaza venituri din exploatare de cel putin 3 luni, care indeplinesc conditiile de creditare ale BCR si nu au restante la buget sau credite restante etc.

Intre investitiile pentru care se acorda finantare se afla masini, utilaje si echipamente noi, terenuri, cladiri, constructii, brevete de inventie, licente. Pentru a beneficia de facilitatile Programului, investitiile trebuie sa fie finalizate pana la finele acestui an.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *