Stiri si noutati

Creditul pentru nevoi personale, acordat de BCR

Banca Comerciala Romana (BCR) acorda persoanelor fizice "credite pentru nevoi personale", pentru care, incepand de luni, nu mai solicita girant. Acestea sunt destinate platii unor cheltuieli legate de diverse evenimente programate sau nu. Pentru obtinerea imprumutului sunt necesare urmatoarele documente:

  • cerere de credit
  • actele de identitate ale solicitantului, sotului/sotiei in original si copie
  • adeverintele de venit ale solicitantului, sotului/sotiei in original si copie

Intocmirea dosarului, semnarea contractului de credit de catre imprumutat precum si plata ratelor si a dobanzii se vor face la sediul bancii.

In afara de eliminarea girantilor, BCR mai acorda potentialilor clienti, in cazul acestui tip de credit, inca un avantaj: avans zero. Termenul de rambursare este de maximum 36 de luni. La creditele pentru nevoi temporare, volumul maxim al creditului poate depasi 6 salarii/pensii nete lunare ale imprumutatului, dar nu mai mult de 5.000 euro sau echivalentul in lei. Dobanda este variabila, fiind, in momentul de fata, de 23%/an la imprumuturile pe termen scurt si de 24%/an la cele pe termen mediu, banca rezervandu-si dreptul de a modifica aceste valori periodic, in functie de evolutia pietei.

De asemenea, BCR acorda posibilitatea platii de catre imprumutat a unei dobanzi fixe. Aceasta este de 22% pe an pentru creditele cu scadenta finala la 6 luni, 20% pe an pentru creditele cu scadenta finala la 1 an si 19% pe an pentru creditele cu scadenta la 36 luni. Trebuie precizat faptul ca cei care aleg varianta dobanzii fixe nu beneficiaza de posibilitatea rambursarii anticipate a creditului. Singura garantie ceruta de banca o reprezinta veniturile lunare ale solicitantului, care trebuie sa fie de doua ori mai mari decat rata plus dobanda.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *