Stiri si noutati

Cresterea calitatii produselor, o prioritate a Grupului Rompetrol

Grupul Rompetrol continua seria investitiilor majore menite sa duca la sporirea productivitatii muncii si cresterea calitatii produselor. Astfel, Rompetrol Logistics sucursala LPG Constanta a pus in functiune o noua linie de imbuteliere a gazului petrolier lichefiat, cea mai moderna din tara. Valoarea acestei investitii se ridica la aproximativ un milion de dolari. Elementul de noutate al noii tehnologii consta in faptul ca imbutelierea gazului petrolier lichefiat se face cu ajutorul unui carusel cu 12 dozatoare electronice care asigura incarcarea cu exactitate a buteliilor. Instalatia, care este complet automatizata, este prevazuta si cu un aparat de verificare si corectare a greutatii incarcaturii fiecarei butelii in caz de neconformitate. Datorita noii tehnologii, capacitatea maxima de imbuteliere a crescut semnificativ, la 800 butelii/ora. De asemenea, noua linie de imbuteliere are un RAC de golire pentru buteliile defecte si o masina de desfiletatJinfiletat robineti. Instalatia mai este dotata si cu un dispozitiv electronic de testare a scaparilor de gaz care permite eliminarea scaparilor de gaze in atmosfera. Directorul general al companiei Rompetrol Logistics, Tudorel Dumitrascu, a declarat ca "noua instalatie de imbuteliere a gazului petrolier lichefiat ne permite, practic, sa scoatem pe piata un produs nou – ROMPETROL ARAGAZ – care sunt sigur ca va fi apreciat de clientii nostri. Compania noastra va depune ca si pana acum toate eforturile – financiare si umane – sa asigure clientilor produse si servicii de exceptie la preturi competitive".

Rompetrol a lansat in premiera carburanti ecologici

Sub sloganul "Standard Euro la preturi romanesti", Grupul Rompetrol a lansat, recent, prima gama completa de carburanti ecologici, ai caror parametri de calitate corespund in totalitate standardelor europene. Astfel, in prezent, in cele 50 de benzinarii ale companiei, precum si in cele 100 de statii de distribuitori din tara se comercializeaza carburanti Premium E Plus, Euro Standard fara plumb, Euro Plus fara plumb, Euro Super 98 fara plumb, Euro Motorina si Euro Super Motorina. Toti acesti carburanti ecologici sunt calitativ superiori, fiind tratati cu aditivi care asigura curatenia motorului, scad procentul de gaze toxice eliminate in atmosfera si, nu in ultimul rand, micsoreaza consumul.

Cifra de afaceri va depasi 1,35 miliarde de dolari

Rompetrol va mai investi si in acest an in construirea de benzinarii proprii. Astfel, potrivit programelor de dezvoltare, aproximativ 40 milioane USD vor fi investiti pentru construirea a 50 de benzinarii proprii, alte 50 de unitati de distributie urmand sa fie deschise in franciza. Reteaua de benzinarii a grupului numara circa 150 de statii, dintre care 50 proprii si 100 in franciza. Reteaua de distributie a carburantilor se va extinde in Pitesti, Craiova, Arad, Cluj. Datorita calitatii produselor, precum si preturilor competitive, cifra de afaceri a grupului va ajunge la 1,35 miliarde de dolari, cu 350 milioane de dolari mai mult fata de anul precedent.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *