Stiri si noutati

"Daca e sa ma demita, vor da apa la moara Opozitiei!"

Laurentiu Solomon

Potrivit tuturor semnalelor venite din mediile guvernamentale, orele lui Sergiu Sechelariu in fotoliul de secretar de stat al MTCT sunt numarate. Ieri, aflat in drum spre intalnirea, decisiva pentru functia sa, cu primul-ministru, Adrian Nastase, eroul probabilei demiteri, Sechelariu ne-a oferit, in exclusivitate, poate ultimul interviu in calitatea de demnitar al ministerului condus de Miron Mitrea.

"Ma supun legilor"

Zvonul privind demiterea sa nu-i era strain lui Sergiu Sechelariu care, pe un ton aflat la limita dintre bravura si resemnare, si-a pledat cauza. "Eu sunt disciplinat si ma supun legilor partidului. Dar e cusuta cu ata alba si totul a pornit de la discursul din campania electorala al fratelui meu, unde m-am laudat si eu mai mult, ca in campanie electorala, cu realizarile facute bacauanilor. Pai, la cate minciuni a spus si spune Vadim, ce-ar trebui sa-i faca? Am recunoscut ca nu sunt un orator bun, eram si in concediu si nu am dat o declaratie oficiala, din cabinet. Le-am spus oamenilor ce-am facut pentru Bacau, sa-l aleaga pe frate-miu, si, daca ar mai fi, tot asa as face. Nu e vorba de deturnare de fonduri sau alte chestii si, daca e vorba de bani, au fost si alte judete care au primit fonduri mai multe."

Balanta "daunatului"

Cat priveste confirmarea zvonului referitor la demiterea "la pachet" si a celor doi directori ai Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, fosta AND, Mihai Basulescu si Mircea Sandulescu, aceasta l-a "aprins" pe vulcanicul interlocutor: "De Basulescu nu stiu, dar, daca il demite pe Sandulescu, iese scandal mare. Doar nu-i decapiteaza pe toti cei veniti de la Bacau", a spus Sechelariu. Astfel, in opinia sa, soarta directorului general Mihai Basulescu, promovat de la conducerea Aeroportului Otopeni in fruntea AND, paleste in fata viitorului adjunctului Sandulescu, bacauan adus in Capitala si in MTCT de "Seche". Revenind la deznodamantul inalnirii cu presedintele PSD, Sechelariu a tinut sa-si reafirme "disciplina de partid". "Problema care se pune este de cat de mult dauneaza ramanerea mea in partid si cat de mult dauneaza plecarea mea, mai ales ca in trei ani cred ca am facut multe lucruri bune ca secretar de stat." Dupa care, parand usor consolat cu gandul plecarii, demnitarul a concluzionat amar: "De fapt, daca e sa ma demita, le va da apa la moara Opozitiei!".

Sperante prezidentiale

In toata aceasta tevatura, declaratia facuta ieri, la Iasi, de catre presedintele Ion Iliescu are, pentru Sergiu Sechelariu, valoarea unui balon de oxigen. "A dat chiar explicatii ca nu despre deturnari este vorba. Poate ca s-a exprimat, spune el, nu suficient de explicit, dar nu poate sa deturneze, pentru ca sunt niste reguli", a declarat seful statului. Presedintele Iliescu a tinut sa precizeze: "Lucrurile trebuie cercetate si ceea ce este ilegal trebuie sanctionat. Daca lucrurile sunt legale, e in ordine, iar daca sunt ilegalitati, fiecare trebuie sa raspunda pentru faptele lui".

Acuzele SAR

Maniera gestionarii de catre MTCT a Fondului Special al Drumurilor a fost monitorizata si de Societatea Academica Romana (SAR) care, in raportul sau, a mentionat ca "marile castigatoare ale acestei distributii au fost judetele Bacau si Vrancea. Intamplator, acestea sunt chiar judetele in care au fost alesi pentru Parlament cei care gestioneaza Fondul: secretarul de stat Sergiu Sechelariu si ministrul Miron Mitrea". Mai mult, raportorii SAR consemneaza ca si "cei care au decis aceste alocari financiare s-au abatut de la cadrul legal ce precizeaza ca alocarea de fonduri se face, aplicandu-se anumite formule de calcul, elementele fiind in functie de starea tehnica a retelei, volumul traficului si lungimea retelei". Oricum, referitor la soarta secretarului de stat al MTCT, ramane de vazut daca in balanta primului-ministru va atarna mai mult "discursul fratricido-electoral" sau "palmaresul ministerial". Ieri, la ora inchiderii editiei, purtatorul de cuvant al Guvernului, Despina Neagoe, a declarat ca "nu s-a discutat despre nici un fel de inlocuire (a lui Sergiu Sechelariu, in cadrul sedintei de ieri a Executivului – n.r.).

Prim-ministrul v-a obisnuit deja sa isi exercite mandatul cu profesionalismul unui om de stat autentic si nu face inlocuiri cu repetitie generala". Neagoe a mai precizat ca o eventuala decizie privind remanierea Guvernului sau inlocuirea din functie a unui membru al Cabinetului va fi anuntata public in momentul in care ar urma sa fie luata o astfel de decizie.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *