Stiri si noutati

Dacia recruteaza studenti din universitatile rom?nesti

Peste 200 de studenti ai facultatilor din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti /UPB/ si Academiei de Studii Economice /ASE/ Bucuresti vor participa in decembrie la programul "Dacia, companie europeana", destinat universitatilor din Romania, lansat in aprilie 2005 la Pitesti.
Potrivit directorului de comunicare al companiei Dacia, Liviu Ion, programul cuprinde seminarii despre caracteristicile, organizarea si functionarea unei companii moderne, care vor fi insotite si de un concurs cu premii intitulat "Challenge Dacia".
Managerii Dacia vor prezenta la seminariile interactive sectoarele lor de activitate, temele abordate vizand domenii precum ingineria vehiculelor, mecanica, financiar, comercial, marketing si resurse umane.
"Obiectivul Dacia este de a recruta oameni tineri si mai putin tineri, care sa fie talentati", a declarat marti, intr-o conferinta de presa, directorul de resurse umane, Alain Duval.
In urmatorii trei ani, Dacia urmeaza sa recruteze 1.500 de persoane, in special pentru posturi in domeniul ingineriei si proiectarii vehiculelor, logisticii si financiar.
"In prezent, la Dacia lucreaza 12.000 de angajati, din care aproximativ 15-20 la suta au studii universitare", a declarat pentru Rompres directorul de resurse umane al companiei Dacia. El a adaugat ca aceasta pondere nu va creste foarte mult in urmatorii ani, pentru ca Dacia este o intreprindere industriala si are multe locuri de munca pentru muncitori in domeniul productie si mentenantei.
In opinia lui Alain Duval, o resursa interesanta pentru compania Dacia o reprezinta si studentii romani care invata in alte tari.
In privinta salariilor, Duval afirma insa ca problema remunerarii nu este neaparat cea reala pentru a atrage acesti tineri sa revina in Romania, ci ei isi doresc cel mai mult accesul la o dubla cultura.
"Exista azi o piata a fortei de munca in Romania si Dacia se adapteaza la aceasta piata, nu este nici deasupra, nici sub ea", a spus Duval, care a adaugat ca Romania are avantajul competitiv al salariilor mici fata de alte piete occidentale si ca acest avantaj competitiv trebuie mentinut.
"Armonizarea salariilor se va face firesc pentru ca acest lucru il va cere piata", a mai spus Duval.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *