Stiri si noutati

Dan Nica: Exista sase solutii pentru Cosmorom

Consuela Stegarescu

Citigroup, banca de investitii selectata de Consiliul de Administratie al companiei RomTelecom pentru a evalua operatorul de telefonie mobila Cosmorom, poate indica sase solutii, a declarat, ieri, ministrul Comunicatiilor, Dan Nica. "Exista posibilitatea ca un fond de investitii sau un operator de telecomunicatii sa cumpere un pachet minoritar sau majoritar, un management care sa apartina unui operator de telecomunicatii sau companiei RomTelecom. O alta solutie este un management pe criterii de profesionalism si experienta de pe piata internationala", a detaliat Nica. Reprezentantii bancii de investitii sunt in Capitala in aceste zile pentru a discuta detaliat mandatul Citigroup. "Speram ca solutia sa fie gasita si implementata intr-un termen de trei luni", a adaugat ministrul comunicatiilor. De asemenea, oficialul a reamintit ca operatorul de telefonie mobila reprezinta un activ foarte important, fapt confirmat de interesul exprimat de potentialii investitori.

Actionarii RomTelecom au discutat, recent, despre politica companiei si realizarea unor obiective, unul dintre acestea fiind indicatorii financiari ai RomTelecom, care ar trebui sa ajunga la un nivel mediu inregistrat in Europa.

Portal pentru sesizarea fraudelor online

MCTI a lansat oficial portalul pentru sesizarea fraudelor informatice, efrauda.ro, si a Centrului de Expertiza si Raspuns la Incidente de Securitate, ceris.ro. Prin intermediul primului site, romanii pot informa autoritatile despre actiunile aparent ilegale din domeniul informatic. In 2003, autoritatile au cercetat circa 200 de infractiuni din aceasta categorie. Dintre acestea, 50% au fost licitatii electronice, 30% bunuri comandate online fraudulos, iar 10% au reprezentat accesul neautorizat in sisteme informatice.

De exemplu, sistemul electronic de achizitii publice a fost atacat de 1.380.000 de ori in 2003. Din totalul acestor atacuri, cele la severe au reprezentat o cota de numai 2,3%, cele de o severitate medie au insemnat 53,4%, iar 44,3% au fost atacurile asupra sistemului.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *