Stiri si noutati

Dansuri, magie si ghicitoare la TIBCO

Raluca Seinoiu

A 19-a editie a Targului international de bunuri de consum TIBCO 2002 s-a deschis ieri la Romexpo, in prezenta presedintelui Camerei de Comert si Industrie, George Cojocaru, a prefectului municipiului Bucuresti, Gabriel Oprea, a primarului sectorului 1, Vasile Gherasim, delegatiilor oficiale straine si reprezentantilor Camerelor de Comert din Turcia, Siria si China. La Targ au venit 525 firme romanesti si 175 straine, la standurile lor gasindu-se marfuri variate: apa minerala, mezeluri, televizoare, bauturi, costume de baie etc. Pata de culoare a festivitatii a fost prezentarea unor dansuri balineze, moment oferit de Ambasa- da Indoneziei. Organizatorii TIBCO au propus pentru acest an o forma moderna, gandita sa satisfaca cerintele vizitatorilor, un exemplu fiind salonul KIDEX, pentru copii.

Imbulzeala la pozar

Dar salonul care intr-adevar il are pe "vino-ncoa" este cel al magiei, "colorat" la propriu si la figurat, in fata caruia pirandele dansau ieri ca la nunta. Aici, "cele mai adevarate" reprezentante ale magiei albe ii trageau de maneca pe vizitatori sa vina sa le ghiceasca in carti, in bobi si in orice, ele avand in dotare diverse "unelte" de sondare a trecutului, prezentului si vitorului. In aceasta atmosfera cu lumanari si ghiocuri am surprins ghicitoarele, fiecare dorind sa se fotografieze si sa-si afirme unicitatea in ale ghicitului.

Peste toate domnea realmente autointitulata regina a magiei albe, Maria Campina, cu coroana si tot ce-i trebuie, imbracata in aur din cap pana-n picioare. Ca orice suverana respectabila, ea era insotita de trei bodyguarzi bine inarmati si cu cagule pe cap. Distractia cu dansuri si ghicitoare va continua la Romexpo pana pe 3 iunie.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *