Stiri si noutati

De la 1 ianuarie 2006 impozitele si taxele locale se stabilesc de consiliile locale

Impozitele si taxele locale se stabilesc de catre consiliile locale, judetene si Consiliul General al Municipiului Bucuresti, dupa caz, in limitele si in conditiile legii, potrivit Legii 189/1998, incepand cu 1 ianuarie 2006.
Veniturile bugetelor locale se formeaza din impozite, taxe, alte venituri, precum si din cote si sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, cote aditionale la unele venituri ale bugetului de stat si ale bugetelor locale si din transferuri cu destinatie speciala de la bugetul de stat, potrivit legii. Din impozitul pe salarii datorat bugetului de stat, unitatea platitoare vireaza, la data platii salariului, o cota de 50 la suta la bugetul de stat, 40 la suta la bugetul unitatilor administrativ-teritoriale in a caror raza se desfasoara activitatea si zece la suta la bugetul judetului respectiv. Pentru municipiul Bucuresti cota este de 50 la suta si se repartizeaza de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti pe bugetele fiecarui sector, respectiv pe bugetul municipiului Bucuresti. Aceste cote pot fi modificate anual prin legea bugetului de stat.
Consiliile locale, judetene si Consiliul General al Municipiului Bucuresti, dupa caz, stabilesc si aproba cotele aditionale, in cadrul limitelor maxime aprobate prin lege si in functie de necesitatile functionarii normale a serviciilor publice de interes local si de indeplinirea atributiilor care revin autoritatilor administratiei publice locale.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *