Stiri si noutati

Dermot Desmond a achizitionat o treime din actiunile Rietumu Banka

Milionarul irlandez Dermot Desmond a achizitionat o treime din actiunile bancii letone Rietumu Banka, a patra banca din Letonia in termeni de active bancare, a anuntat luni seara banca letona, informeaza Reuters.

Fara a dezvalui valoarea tranzactiei, Rietumu Banka a precizat ca Desmond a achizitionat 33,1 procente din actiunile bancii de la mai multi actionari, incluzand aici si unul dintre fondatorii bancii, Tony Levin. Intr-o conferinta de presa organizata la Riga, milionarul irlandez a dezvaluit ca a decis sa achizitioneze o participatie in banca letona datorita succeselor in activitate inregistrate de institutia al carui presedinte este tot un irlandez, Michael J. Bourke. Cel mai mare actionar al clubului de fotbal scotian Celtic, Dermot Desmond, va fi inclus in consiliul de supraveghere al bancii letone, dar a anuntat ca nu are nici o intentie de a-si majora participatia.

La sfarsitul lunii iulie 2005, valoarea totala a activelor Rietumu Banka era de 726 milioane lats (704 milioane lire sterline), aproape jumatate din valoarea activelor detinute de Parex, cea mai mare banca din Letonia. In aceiasi perioada, valoarea totala a depozitelor Rietumu Banka era de 631 milioane lats, in crestere cu 41 procente coparativ cu perioada similara a anului trecut. Rietumu Banka are oficii bancare pe tot teritoriul Letoniei, una dintre economiile UE cu cel mai ridicat ritm de crestere, dar si in celelate tari baltice ca si in Rusia.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *