Stiri si noutati

Deutsche Post ofera 5,5 miliarde euro pentru compania britanica Exel

Posta germana, Deutsche Post AG, a confirmat, luni, oficial, ca va oferi 3,7 miliarde lire sterline (5,5 miliarde euro), in lichiditati si numerar, pentru preluarea firmei britanice de logistica Exel Plc, informeaza Reuters.

Tranzactia, care valorizeaza fiecare actiune Exel la 1.244 pence, ar conduce la crearea unuia dintre cel mai mari grupuri de logistica din lume, daca va primi aprobare a 75 la suta din actionarii companiei britanice si a autoritatilor de reglementare din ambele tari. Deutsche Post a precizat ca va plati aproximativ 72 procente din pretul achizitiei in numerar, restul urmand sa fie achitat prin emiterea de noi actiuni, operatiune ce ii va majora capitalul actionar cu aproximativ sapte procente. Astfel pentru fiecare actiune Exel grupul german va oferi 900 pence in numerar plus 0,25427 actiuni Deutsche Post.

Preluarea Exel va aduce grupului Deutsche Post reduceri de costuri de aproximativ 220 milioane euro pana in 2008, estimand in plus ca aceasta achizitie, cea mai mare din istoria grupului german, va avea o contributie semnificativa la castigurile sale in al doilea an. Actualul director executiv al Exel, John Allan va conduce o noua divizie, denumita Logistics care va avea sediul la Bracknell, Anglia.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *