Stiri si noutati

Dinu Patriciu afirma ca nu s-a retras de la conducerea Rompetrol

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, marti, in cadrul unei emisiuni TV, ca nu s-a retras si nu se va retrage din conducerea Rompetrol. ‘Conduc in continuare grupul Rompetrol, nu m-am retras si nu ma voi retrage’, a subliniat Patriciu. Potrivit unei informatii aparute in mass media, in urma unei adunari ordinare a AGA societatii Rompetrol Rafinare, a fost aprobata demisia din functia de presedinte a lui Dinu Patriciu si a fost desemnata o noua conducere.

 Noii administratori sunt Alexandru Nicolcioiu, Eric Florin Chis si Nicolae Ionescu. Patriciu a recunoscut ca s-a retras din functiile pe care le detinea ‘in subsidiarele grupului Rompetrol’, din dorinta ca afacerile companiei sa se dezvolte in continuare. ‘Singurul raspuns la hartuiala la care suntem supusi va fi cresterea in continuare foarte rapida a acestei afaceri’, a mai spus Patriciu.

El a recunoscut ca in 2005 a vandut actiuni Rompetrol pentru a finanta diferite activitati investitionale ale companiei si a tinut sa precizeze ca vanzarea nu s-a facut prin oferta publica pentru ca era vorba de sume relativ mici. In alta ordine de idei, Patriciu a calificat ascultarea telefoanelor sale si ale companiei pe care o conduce drept ‘o prostie ordinara’. ‘Daca cei care mi-au urmarit telefoanele ar avea profesionalismul si curajul sa dea publicitatii si teleconferintele la care participam cu fondurile de investitii si cu alti parteneri financiari, s-ar intelege ca totul a fost facut perfect transparent, legal si profesional. N-am nici cea mai mica teama de ce se va intampla in fata instantei’, a conchis Patriciu.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *