Stiri si noutati

Dinu Patriciu nu mai detine nici un fel de functie executiva in companiile Rompetrol din Romania

Dinu Patriciu nu se mai afla la conducerea nici uneia dintre companiile din Romania ale Grupului Rompetrol, decizia fiind luata pentru a proteja interesele angajatilor, actionarilor si partenerilor companiei. Patriciu ocupa, in continuare, functia de presedinte si director general al Grupului Rompetrol, cu sediul in Olanda, din al carui board executiv mai fac parte domnii Phil Stephenson, Andre Naniche, noul director operational al grupuluisi Alexandru Bucsa. ‘Am luat aceasta hotarare in cadrul mai larg al reorganizarii managementului grupului cu mai multe luni in urma, strategia aplicandu-se treptat, pe masura indeplinirii tuturor cerintelor legale. Pe de alta parte, era absolut necesar sa stabilesc toate detaliile pentru buna functionare si continuarea procesului de crestere a companiilor Rompetrol, pana cand acuzatiile nereale impotriva mea si a colegilor mei vor fi dovedite ca nefondate. Sunt sigur ca managementul companiilor din tara va continua sa administreze afacerile cu aceeasi determinare ca si pana acum’, a afirmat Patriciu.

Acesta a precizat ca procedurile legale de desemnare a consiliilor de administratie si a conducerilor executive sunt in curs de desfasurare. ‘Activitatea operationala este coordonata si va fi si in continuare, ca si pana acum, de mine si de board-ul executiv al grupului. Totodata am pastrat functia principala de conducere executiva tocmai pentru ca prin credibilitatea de care ma bucur fata de partenerii nostri sa asigur bunul mers al afacerilor’, a adaugat Dinu Patriciu. Patriciu le-a transmis angajatilor sa fie optimisti ca Grupul Rompetrol va creste si va fi in continuare o companie din ce in ce mai profitabila. In 2005, aceasta a raportat o cifra de afaceri de 2,3 miliarde de dolari, respectiv 4,8 miliarde dolari prin includerea companiilor din Franta si din Spania ale grupului, si a contribuit in mod substantial la bugetul de stat al Romaniei platind taxe de peste 820 milioane de dolari, ceea ce reprezinta mai mult de sase din veniturile statului.

‘Sunt mandru ca, impreuna, am creat o companie romaneasca ambitioasa si prospera. De cand am preluat-o, am generat venituri oneste prin munca dedicata in folosul celor mai mult de 30.000 de actionari. Am creat locuri de munca si m-am straduit sa asigur venituri decente pentru toti cei care lucreaza aici. In prezent, scopul nostru este de a deveni una dintre cele mai mari companii petroliere independente din regiune, atat in beneficiul celor care ne sunt asociati cat si al Romaniei in general. Rompetrol are o echipa de management foarte capabila si eu sunt convins ca suntem capabili sa cream valoare si sa aducem prosperitate in aceasta tara’, a declarat Dinu Patriciu.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *