Stiri si noutati

Disney cumpara Pixar pe 7.4 miliarde de dolari

Walt Disney a semnat un contract de 7.4 miliarde de dolari pentru cumpararea studiourilor Pixar, producatorii filmelor de animatie ca Toy Story sau Incredibilii. Contractul mai stipuleaza ca Steve Jobs, chief executive la Pixar, va face parte din consiliul de conducere de la Walt Disney. Contractul de distributie incheiat intre Disney si Pixar urma sa expire in acest an, si toate aparentele aratau ca cele doua companii se vor separa, din cauza faptului ca nu s-a reusit sa se ajunga la o intelegere in ceea ce priveste impartirea profiturilor viitoare.

Totusi Robert Iger, noul sef de la Disney, s-a straduit sa reinsufleteasca relatiile dintre cele doua companii. Intelegerea reprezinta o intoarcere de 180 de grade pentru Pixar, care nu au reusit sa se inteleaga cu fostul sef de la Disney, Michael Eisner, si au declarat ca nu vor mai incheia nici un fel de contract cu Disney dupa ce contractul inca in vigoare va expira (imediat dupa lansarea noii productii Cars.) Jobs, care este si directorul Apple Computer, detine mai mult de jumatate din actiunile Pixar.

Pentru Disney, pierderea Pixar ar fi fost o lovitura puternica, pentru ca cererea pe piata pentru produsele companiei era foarte mare, mai ales ca in ultima vreme Disney a ramas in urma altor producatori de animatii, ultimele lor aparitii nefiind un mare succes de box office. Ambele parti se asteapta ca afacerea sa fie incheiata la sfarsitul acestei veri.

BizWords.ro

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *