Stiri si noutati

Dolarul va incheia luna sub 33.000 lei

Marius Guta

Brokerii prevad zile grele pentru moneda americana

Redresarea dolarului, asteptata cu nerabdare de catre cei care au facut investitii in moneda americana, nu va avea loc in perioada urmatoare, sustin analistii economici. Din pacate, aceasta este singura prognoza care se poate face in momentul de fata. In conditiile instabilitatii pietelor bursiere si financiare externe si a situatiei politico-militare incerte, analistii nu se hazardeaza sa faca prognoze pe termen mediu referitoare la o eventuala redresare a monedei americane.

"Nerabdare" printre investitori

Cel mai important lucru pe care acestia il recomanda este ca investitorii sa nu intre in panica. Cu toate acestea, se simte o oarecare "nerabdare" printre investitori.

Astfel, in piata leu/dolar a Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri Sibiu, cotatiile de cumparare au coborat de la 32.750, la inceputul saptamanii, la 32.650. De asemenea, o scadere puternica s-a inregistrat si la cotatiile de vanzare, pentru contractele scadente la o luna vanzatorii fiind dispusi sa accepte chiar 32.850 lei/dolar. Aceasta, dupa ce in sesiunea de la inceputul saptamanii trecute ofereau cotatii de 33.000 lei/dolar. "Multi vanzatori re-greta ca nu au vandut la 33.750 lei. In acest context, pana la sfarsitul lunii, dolarul nu va depasi pragul de 33.000 lei", sustin brokerii de pe piata futures.

In ceea ce priveste evolutia cursului de schimb, de la inceputul anului moneda ame-ricana a pierdut aproape 600 de unitati, in timp ce moneda unica europeana a castigat 600 de unitati.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *