Stiri si noutati

Dosarul Curtii de Conturi la CJ Vrancea, transmis la PNA

Verificarile Curtii de Conturi (CCR) la Consiliul Judetean Vrancea privind modul in care s-au cheltuit banii publici in 2004 au scos la iveala un prejudiciu de aproape 23 miliarde de lei. Raportul, care a fost trimis la PNA la cererea procurorilor, constata nereguli in ceea ce priveste executia bugetara la Consiliul Vrancea. "Este vorba de un prejudiciu in valoare de circa 22,7 miliarde de lei vechi, din care 20,9 miliarde reprezinta plati nelegale, iar 1,8 miliarde lei vechi foloase nerealizate", a declarat pentru BBC presedintele CCR, Dan Drosu Saguna.

El a semnalat "o serie de ilegalitati in ceea ce priveste realitatea unor lucrari executate sau care au fost executate partial" si "unele indemnizatii pentru participarea in cadrul comisiilor de analiza si evaluare a ofertelor pentru cheltuirea banilor publici".

La acestea se adauga si cheltuieli care nu se justifica, precum cele de intretinere si functionare a Hotelului Rucar din Soveja si a complexului Hanul dintre vii si "platile fara documente justificative catre societatea Heremos Service".

Presedintele CCR spune ca ar trebui sa plateasca cel care a aprobat cheltuirea banului public fara baza legala, respectiv presedintele Consiliului judetean Vrancea, Marian Oprisan.

Acesta din urma a contestat controlul CCR, pe care-l considera "tendentios" si facut cu incalcarea legii. (C.N.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *