Stiri si noutati

Dupa violentele din Franta, euro atinge valorile cele mai scazute din ultimii doi ani

Dupa violentele din Franta, a doua economie europeana, euro atinge valorile cele mai scazute din ultimii doi ani, in raport cu 15 devize majore ale lumii fata de dolar, scazand la 1,1729 dolari, la Londra, marti dimineata, din cauza temerilor ca aceste violente s-ar putea extinde si in alte parti ale Europei, informeaza Bloomberg.
La acest nivel scazut, moneda unica europeana s-a tranzactionat doar in urma cu doi ani, in luna noiembrie 2003, cand pentru un euro se platea aproximativ 1,710 dolari.
Cei care au incendiat masinile in Berlin s-ar putea sa se fi luat dupa francezi, au declarat surse ale politiei germane.
"Violentele de acest fel se intind in Franta si s-ar putea extinde si in Germania si Belgia, ducand cu ele scaderea euro", a declarat de la Mizuho Corporate Bank Ltd. din Tokyo, Michiyoshi Kato, subliniind faptul ca multi investitori au subestimat amploarea violentelor.
"Violentele actuale nu sunt de ajutor pentru euro", a declarat presedintele institutului de cercetari al Rabobank din Singapore, Jan Lambregts, care a adaugat ca moneda europeana s-ar putea tranzactiona pentru 1,15 dolari, in trei luni.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *