Stiri si noutati

Economia Chinei a crescut cu 9,3 la suta, in semestrul unu al acestui an

Valoarea Produsului Intern Brut al Chinei s-a majorat cu 9,3 la suta in semestrul unu al anului 2005, conform unui institut de cercetari macro-economice de pe langa guvernul chinez, citat de AFP.

Datele oficiale vor fi facute publice la finele acestei luni. Valoarea Produsului Intern Brut al Chinei s-a ridicat la 6.720 miliarde de yuani (811 miliarde de dolari) in perioada ianuarie – iunie a anului curent.

Cresterea economica din a doua parte a anului va fi mai redusa, cresterea din prima parte datorandu-se mai ales sectorului imobiliar, sector care in a doua jumatate a anului nu va mai avea cresteri la fel de spectaculoase, informeaza acelasi institut. Astfel ca in a doua parte estimarea este pentru o crestere economica de 8,6 la suta pe perioada de pana in septembrie inclusiv, urmand ca in perioada octombrie – decembrie cresterea sa fie de 8,2 la suta. Dupa ce in trimestrul unu PIB-ul Chinei s-a majorat cu 9,4 la suta, se estimeaza ca intregul an 2005 va beneficia de o crestere de 8,8 la suta.

Institutul citat depinde de Comisia Nationala de Dezvoltare si Reforma, care este de fapt agentia de planificare a guvernului chinez.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *